Застосування 2,3-дигідроксипропілдодеканоату для лікування себореї

Номер патенту: 110332

Опубліковано: 25.12.2015

Автори: Рєдуль Даніель, Дешелєтт Корінн

Є ще 2 сторінки.

Дивитися все сторінки або завантажити PDF файл.

Формула / Реферат

1. Застосування 2,3-дигідроксипропілдодеканоату для лікування себореї.

2. Застосування за п. 1, яке відрізняється тим, що себорея є себореєю шкіри.

3. Застосування за п. 1, яке відрізняється тим, що себорея є себореєю шкіри голови.

4. Застосування за п. 3 для уповільнення випадання волосся.

5. Протисеборейна косметична композиція, що містить від 0,01 до 20 % мас., краще, від 0,5 до 10 % мас., ще краще, від 1 до 5 % мас., 2,3-дигідроксипропілдодеканоату відносно до загальної маси композиції та косметично прийнятний носій, де 2,3-дигідроксипропілдодеканоату є єдиним протисеборейним активним інгредієнтом .

6. Спосіб косметичного лікування себореї, який включає нанесення на шкіру або шкіру голови косметичної композиції, охарактеризованої в п. 5.

Текст

Дивитися

Реферат: Винахід належить до застосування 2,3-дигідроксипропілдодеканоату для лікування себореї. Також винахід належить до протисеборейної косметичної композиції способу косметичного лікування себореї. UA 110332 C2 (12) UA 110332 C2 UA 110332 C2 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 Даний винахід стосується 2,3-дигідроксипропілдодеканоату для його застосування для лікування себореї. Себорея може бути пов'язана зі шкірою або зі шкірою голови. Винахід також стосується косметичних композицій, що містять 2,3дигідроксипропілдодеканоат, для лікування себореї. Шкірне сало є результатом секреції сальними залозами шкіри ліпідної плівки, яка служить для захисту шкіри і разом з потом захищає шкіру від висихання. Шкірне сало сприяє водонепроникності шкіри й бере участь у розвитку структур епідермісу. Шкірне сало захищає шкіру від мікроорганізмів за рахунок створення кислого середовища (присутність молочної кислоти та жирних кислот) і забезпечує певний ступінь водонепроникності. Воно сприяє еластичності шкіри та бере участь у рості епідермісу. Шкірне сало також присутнє на волоссі тіла та голови. Шкірне сало продукується сальними залозами. У цілому, людина має приблизно 2000000 сальних залоз, прикріплених до 6000000 волосин на тілі та голові. Сальні залози розподілені нерівномірно. Щільність сальних залоз на обличчі та шкірі голови 2 сягає від 300 до 900 сальних залоз/см , а у верхній частині грудей та спини зазначена щільність 2 становить приблизно 100 сальних залоз/см . Сальні залози мають голокриновий тип секреції, тобто з повним руйнуванням клітин. Їх секреторні відділи є альвеолярними. Себорея є надлишковою продукцією шкірного сала сальними залозами. Себорея може мати різні причини: - З боку нервової системи: емоційний стрес, нервову напругу, що порушує функцію сальних залоз, - Стомлення, - Незбалансовану дієту, - Застосування деяких медичних препаратів (психотропних лікарських засобів), - Невідповідний косметичний догляд, що приводить до «обдирання» шкіри та/або шкіри голови та викликає реактивну себорею, - Основною причиною є гормональна: сальні залози є гормон-залежними, і на їх активність впливають андрогени. Андрогени активні тільки під впливом 5-α редуктази, яка метаболізує андрогени в сальних залозах, викликаючи продукцію шкірного сала. Гіперактивація 5-α редуктази викликає себорею. Ознаки себореї спостерігаються в середній частині обличчя (чоло, ніс, підборіддя), де сальні залози є найбільш численними та великими. Себорея також спостерігається на шкірі голови, переважно в лобовій і лобово-скроневій області та на тім'ї. Себорея викликає естетичні проблеми. У випадку себореї шкіри шкіра набуває блиску, стає блідого кольору, і отвори волосяних фолікулів розширюються. Крім того, на зазначеному так званому жирному типі шкіри погано тримається макіяж. У випадку себореї шкіри голови волосся виглядає жирним та тьмяним і погано піддається укладанню. У випадку рясної себореї волосся визначають як сальне, вологе, і такий стан може супроводжуватися прогірклим запахом. Несподівано було знайдено, що застосування 2,3-дигідроксипропілдодеканоату для лікування себореї та усунення естетичних проблем, пов'язаних із себореєю, дозволяє пригнічувати активність 5-α редуктази і, таким чином, знижувати секрецію шкірного сала. 1) 2,3-Дигідроксипропілдодеканоат: 2,3-Дигідроксипропілдодеканоат (Формула 1), також називаний гліцериллауратом або гліцерилмонолауратом, є складним ефіром, утвореним з лауринової кислоти та гліцерину, що має хімічну формулу C15H30O4. Він звичайно використовується як емульгатор, наприклад, емульгатор в побутових чистячих засобах, а також у деяких харчових продуктах. 2) Фермент 5-α редуктаза Існують два ізоферменти 5-α редуктази: 5-α редуктаза 1 і 5-α редуктаза 2. Тип 1 в основному експресується в шкірі, локалізується в сальних залозах і дермальних сосочках і є активним при pH 7, тоді як тип 2 експресується в передміхуровій залозі і є активним при pH 5 (Luu-The et al, Characterization, Expression and Immunohistochemical localization of 5-alpha reductase in human 1 UA 110332 C2 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 skin, The Journal of Investigative Dermatology, p.221-226, 1994). Фермент 5-α редуктаза є ферментом, залученим у метаболізм стероїдів (Luu-The et al, Characterization, Expression and Immunohistochemical localization of 5-alpha reductase in human skin, The Journal of Investigative Dermatology, p.221-226, 1994). Зокрема, зазначений фермент відновлює зв'язок Δ4,5 тестостерону (Формула 2) з утворенням дигідротестостерону (андростанолону) (ДГТ) (Формула 3), який також є андрогенним гормоном. Сальні залози є гормон-залежними, а їх функція пов'язана з тестостероном. Тестостерон продукується в яєчках, у яєчниках (андростендіон) і в наднирковій залозі (дегідроепіандростерон). У клітинах-мішенях тестостерон перетворюється на активний ДГТ за допомогою ферменту 5-α редуктази. Після з’єднання із цитозольним рецептором ДГТ зв'язується з ядерним рецептором і викликає синтез білків, відповідальних за продукцію шкірного сала. Себорея пов'язана з гіперактивацією ферменту 5-α редуктази, пов'язаною з підвищенням кількості цитозольних рецепторів. Пригнічення активності ферменту 5-α редуктази, таким чином, дозволяє знижувати метаболізування андрогенів і, отже, продукцію шкірного сала. 3) Результати біологічних аналізів: Пригнічення активності 5-α редуктази 2,3дигідроксипропілдодеканоатом: Протокол: Біологічна модель: - Тип клітин: Нормальні людські дермальні фібробласти (NHDF). - Умови культивування: 37 °C, 5% CO2. - Середовище для культивування: DMEM з додаванням 2 мМ L-глутаміну, 50 од./мл пеніциліну, 50 мкг/мл стрептоміцину, 10% ембріональної бичачої сироватки. - Експериментальне середовище для культивування: DMEM з додаванням 2 мМ L-глутаміну, 50 од./мл пеніциліну, 50 мкг/мл стрептоміцину та 1% ембріональної бичачої сироватки. - Тестостерон з радіоактивною міткою: [4-14C]тестостерон (Amersham). Тестостерон з радіоактивною міткою розчиняли в етанолі та розводили в експериментальному середовищі для культивування. Тестована сполука: - Тестована сполука: 2,3-дигідроксипропілдодеканоат. - Позитивний контроль: фінастерид. - Фінастерид, як добре відомо, пригнічує активність 5-α редуктази і, таким чином, запобігає метаболізування тестостерону у ДГТ. - Контроль: етанол, який не має інгібуючої активності по відношенню до 5-α редуктази. Культура клітин і обробка: Фібробласти культивували до конфлюентного стану. Культуральне середовище потім видаляли та заміщали на експериментальне культуральне середовище, яке містить або не містить тестовану сполуку, позитивний контроль або контроль, і клітини попередньо інкубували протягом 24 годин. Після інкубації клітини обробляли тестованою сполукою або негативним контролем і додавали тестостерон з радіоактивною міткою. Потім клітини інкубували протягом 24 годин. Усі експерименти проводили по три рази. Екстракція та аналізи: Стероїди екстрагували із супернатантів двома об'ємами суміші хлороформ/метанол та сушили. Різні молекулярні субстанції (метаболіти тестостерону) розділяли за допомогою тонкошарової хроматографії на пластинах із силікагелем (RE/silica, Whatman) у суміші розчинників, що містить дихлорметан, етилацетат і метанол. Планшети аналізували методом авторадіографії і кількість метаболітів тестостерону оцінювали за допомогою приладу Phosphorimager, який є детектором бета-випромінювання, і 2 UA 110332 C2 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60 спеціальної програми (Packard Instrument). Зниження кількості детектованого ДГТ із радіоактивною міткою було ознакою активності ферменту 5-α редуктази. Обробка даних: - Необроблені дані аналізували за допомогою програми Microsoft Excel®. - Розрахунки стандартної помилки середнього = стандартне відхилення / (¯(n) - Виживаність = (Оптична густина зразка/Оптична густина контролю) × 100. Результати представлені на прикладеній Фігурі, яка показує вплив 2,3дигідроксипропілдодеканоату на продукцію ДГТ людськими фібробластами. Було знайдено, що контроль, який є етанолом, не мав впливу на метаболізування тестостерону і, таким чином, не пригнічував активність 5-α редуктази. Позитивний контроль, фінастерид, досліджуваний у концентрації 10 мкМ, викликав значне зниження метаболізування до ДГТ і, таким чином, пригнічував активність 5-α редуктази. У випадку 2,3-дигідроксипропілдодеканоату також спостерігали пригнічення активності 5-α редуктази. Більше того, було виявлено, що зазначене пригнічення мало дозозалежний характер: при використанні 75 мкМ 2,3-дигідроксипропілдодеканоату ферментативна активність 5-α редуктази знижувалася до 66%. Описані результати показали, що 2,3-дигідроксипропілдодеканоат дійсно пригнічує ферментативну активність 5-α редуктази. Однією метою винаходу, таким чином, є застосування 2,3-дигідроксипропілдодеканоату для лікування себореї, переважно, себореї шкіри або шкіри голови. Даний винахід стосується застосування 2,3-дигідроксипропілдодеканоату як себо-матуючого косметичного агента. Себорея часто пов'язана з андрогенною алопецією. Алопеція визначається як часткове або повне випадання волосся. За час свого існування волосина проходить цикл, відомий як життєвий цикл волосини, що включає три послідовні фази. Фаза анагена є періодом активного та безперервного росту, зв'язаного з інтенсивною метаболічною активністю на рівні кореня волосини. Під час фази катагена мітотична активність уповільнюється. Волосина зазнає інволюції, фолікул зупиняється в рості та займає дедалі більш поверхневе положення у шкірі. Остання фаза є фазою телогена, яка є фазою спокою фолікула, і зрештою волосина випадає, витісняючись новою волосиною. Життєвий цикл волосини закінчується і може починатися новий цикл. У людини за час існування волосяного фолікула повторюється приблизно 20-25 циклів. У процесі старіння волосся стає більш тонким, а його життєві цикли - коротшими. Таким чином, уроджена андрогенна алопеція (раніше відома як себорейна алопеція) є найпоширенішою формою алопеції та вражає приблизно 70% чоловіків. Укорочений життєвий цикл волосся є основною характеристикою андрогенної алопеції. Усі інші симптоми є лише наслідками зазначеного вкороченого життєвого циклу. Первинною причиною проблеми, викликаною зазначеною формою алопеції, є те, що андрогени прискорюють фазу анагена, змушуючи волосся занадто швидко просуватися до фази телогена та не залишаючи часу, достатнього для продукції волосяним фолікулом високоякісного кератину. Потім виникає замкнене коло: чим швидше волосина продукується, тим скоріше вона випадає, і тим швидше цикли змінюють один одного, щоразу призводячи до продукції більш слабкої та короткої волосини у порівнянні з попередньою. Зрештою, запас циклів відновлення виснажується, фолікул більше нічого не продукує і гине. Зазначена форма алопеції, викликана надлишком андрогенів, також вражає жінок під час менопаузи або після лікування андрогенами. Зазначена алопеція починається в скроневій і тім'яній області. Таким чином, зниження активності ферменту 5-α редуктази має пригнічувати себорею і, отже, сповільнювати втрату волосся. 4) Композиція Даний винахід також стосується косметичних композицій, що містять 2,3дигідроксипропілдодеканоат, для лікування себореї. Зокрема, даний винахід стосується косметичних композицій, що містять 2,3-дигідроксипропілдодеканоат, для лікування себореї шкіри або себореї шкіри голови. Предмет винаходу також включає спосіб косметичного лікування себореї, який включає нанесення на шкіру або шкіру голови косметичної композиції згідно з даним винаходом. Зокрема, предмет винаходу може включати спосіб косметичного лікування себореї шкіри або шкіри голови. Згідно з винаходом, косметична композиція може містити від 0,01 до 20 % мас., краще, від 0,5 до 10 % мас., зокрема, від 1 до 5 % мас., 2,3-дигідроксипропілдодеканоату по відношенню до загальної маси композиції. Згідно з іншим варіантом реалізації винаходу, косметична композиція є композицією, яка містить також термальну воду Avène. 3 UA 110332 C2 Термальна вода Avène має такий склад: Склад термальної води Avène Хлориди Бікарбонати Сульфати Кремній Кальцій Магній Натрій Калій Залізо Селен Цинк Мідь Сухий залишок Мінералізація pH Осмолярність 5 10 15 20 25 30 35 40 мг/мл 5,4 226,7 13,1 14 42,7 21,2 4,8 0,8 0,005 0,005 0,02 0,005 207 Низька 7,5 Гіпотонічна Згідно з іншим варіантом реалізації винаходу запропонована косметична композиція, у якій 2,3-дигідроксипропілдодеканоат є єдиним активним інгредієнтом. Згідно з винаходом, косметична композиція є композицією, що містить 2,3дигідроксипропілдодеканоат, термальну воду Avène і косметично прийнятний носій. Термін «косметично прийнятний носій» стосується будь-якої допоміжної речовини або наповнювача, придатних для одержання, зберігання та введення косметичної композиції. Композиція згідно з винаходом може бути представлена в будь-якій з форм, звичайно використовуваних для місцевого застосування, зокрема, у водно-спиртовій формі, у формі емульсії «масло у воді» або «вода в маслі», або гетерогенної емульсії, жирного гелю або рідкого, пастоподібного чи твердого безводного продукту, або у формі дисперсії в присутності сферул. Зазначені композиції одержують за допомогою стандартних способів. Композиція може бути представлена в будь-якій придатній формі дозування. Композиція може бути представлена у вигляді водного, спиртового, водно-спиртового або масляного розчину, лосьйону або дисперсії типу сироватки, суспензії, мікрокапсул і мікрочастинок; іонних та/або неіонних везикулярних дисперсій, водного, масляного лосьйону, або у вигляді сироватки; у вигляді піни, твердої суміші, наприклад, олівця; аерозольної композиції, яка також містить пропелент, що перебуває під тиском, гелю або у формі пластиру. Зазначена композиція може мати різну плинність і бути представлена у вигляді білого чи забарвленого крему, мазі, молочка або пасти. При бажанні, зазначена композиція може наноситися на шкіру або волосся у формі аерозолю. Композиція згідно з винаходом може бути представлена у вигляді композиції для догляду за волоссям, зокрема, шампуню, рідини для змочування волосся перед укладанням, лосьйону, крему або гелю для укладання волосся, композиції для фарбування або гелю проти випадання волосся. Композиція згідно з винаходом також може бути представлена у вигляді композиції для очищення, захисту або догляду за обличчям або тілом (наприклад, у вигляді денного крему, нічного крему, крему для зняття макіяжу, захисного або лікувального лосьйону для тіла, лосьйону, гелю або піни для догляду за шкірою), композиції для макіяжу, такої як основа під макіяж. Якщо композиція є емульсією, то жирова фаза може складати від 5 % мас. до 80 % мас., краще, від 5 % мас. до 50 % мас., по відношенню до загальної маси композиції. Масла, воска, емульгатори та допоміжні емульгатори, використовувані в композиції у вигляді емульсії, вибрані з масел, восків, емульгаторів та допоміжних емульгаторів, звичайно використовуваних в області косметології. - Жирові фази: Термін «жирова фаза» стосується ліпофільних сполук, таких як масла, камеді, пасти та воска. Масла, краще, вибрані з рослинних олій, тваринних масел, мінеральних масел, синтетичних масел, силіконових масел, рідких складних ефірів жирних кислот, рідких жирних кислот та 4 UA 110332 C2 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60 рідких жирних амідів. Приклади рослинних олій, зокрема, включають мигдальну олію, олію авокадо, касторову олію, маслинову олію, рідкий віск жожоба, соняшникову олію, олію зародків пшениці, кунжутну олію, арахісову олію, виноградну олію, соєву олію, рапсову олію, сафлорову олію, кокосову олію, кукурудзяну олію, олію лісового горіха, абрикосову олію та олію калофілу. Як приклад тваринного масла, зокрема, може бути наведений пергідросквален. Приклади синтетичного масла, зокрема, включають сквален, полі(α-олефіни), такі як ізододекан або ізогексадекан, переетерифіковані рослинні олії та фторовані масла. Приклади силіконових масел включають циклічний полідиметилсилоксан (назва за міжнародною номенклатурою косметичних інгредієнтів (INCI): циклометикон), такі як декаметилпентасилоксан, і лінійні поліметилсилоксани з низькою в'язкістю. Віском, придатним для застосування згідно із даним винаходом, є, наприклад, віск тваринного, рослинного, мінерального або синтетичного походження, такий як бджолиний віск, спермацетовий віск, фторований або перфторований віск, ланоліновий віск, канделільский віск, карнаубський віск, віск урікурі, японський віск, віск з олії какао, віск з волокон кори коркового дуба або віск цукрової тростини, віск із рисових висівок, сосновий віск, бавовняний віск; мікрокристалічні воски, парафіновий віск, вазелін, вазелінове масло, озокерит, гірський віск, гідрогенізовані воски, що мають температуру вище 40 °C, такі як гідрогенізоване масло жожоба, поліетиленові воски та воски, отримані за допомогою синтезу Фішера-Тропша. Воски можуть також бути вибрані з воскових жирних спиртів і воскових жирних складних ефірів. Воскові складні ефіри жирних кислот є складними ефірами жирних кислот, тобто складними ефірами карбонових кислот, які містять щонайменше 10 атомів вуглецю, та одноатомного спирту або поліолу. Воскові складні ефіри жирних кислот, придатні для застосування в композиціях згідно з винаходом, можуть бути складними моно-, ди- або триефірами. Приклади складних воскових ефірів включають міристилміристат і стеарилстеарат. Воскові жирні кислоти, придатні для застосування в композиції згідно з винаходом, краще, містять від 12 до 24 атомів вуглецю і можуть бути насиченими або ненасиченими, необов'язково розгалуженими, і мають одну чи множину функціональних гідроксильних груп. Приклади включають лауринову кислоту, стеаринову кислоту, цетилову кислоту та бегенову кислоту. Приклади воскових амідів включають цераміди, такі як н-олеїлдигідросфінгозин. - Емульгатори: Емульгатори сприяють більш легкому диспергуванню двох взаємно нерозчинних фаз. Вміст емульгатора та допоміжного емульгатора в композиції варіює від 0,3 % мас. до 30 % мас., краще, від 0,5 до 20 % мас., краще, від 0,5 до 10 % мас., по відношенню до загальної маси композиції. Емульгувальна система може, зокрема, включати одну чи множину сполук, вибраних з етоксилованих жирних спиртів, складних ефірів жирних кислот і ПЕГ, етоксилованих неповних гліцеридів жирних кислот, тригліцеридів полігліцеринових жирних кислот та їх етоксилованих похідних. Етоксиловані жирні спиртизгідно з винаходом включають продукти приєднання етиленоксиду до бегенілового спирту, зокрема, зазначені продукти, які містять від 6 до 12 оксіетиленових груп (наприклад, бегенет-9 або бегенет-10); продукти приєднання етиленоксиду до стеарилового спирту, зокрема, зазначені продукти, які містять від 6 до 12 оксіетиленових груп (наприклад, стеарет-9); продукти приєднання етиленоксиду до ізостеарилового спирту, наприклад, зазначені продукти, які містять від 6 до 12 оксіетиленових груп (ізостеарет-9), та їх суміші. Неіонні поверхнево-активні речовини також включають різні оксіетиленові жирні спирти, крім описаних вище, тобто продукти приєднання етиленоксиду до лаурилового спирту (лаурет-9 лаурет-50); продукти приєднання етиленоксиду до цетеарилу або цетилстеарилового спирту (цетеарет-9 - цетеарет-30), продукти приєднання етиленоксиду до цетилового спирту (цетет-9 цетет-30); та їх суміші. Додаткові поверхнево-активні речовини також можуть бути включені в композицію. Зазначені додаткові поверхнево-активні речовини можуть бути солями жирних кислот, що містять від 8 до 30 атомів вуглецю, такими як солі пальмітинової кислоти, стеаринової кислоти, бегенової кислоти, складні жирні ефіри гліцерину, такі як гліцерилстеарат; оксіетиленові похідні солей жирних кислот і складні жирні ефіри гліцерину, що містять від 2 до 8 етиленоксидних груп, та їх суміші, і будь-який емульгатор та кондиціонуючий агент, відомий фахівцям у даній області техніки. - Консерванти: 5 UA 110332 C2 5 10 15 20 25 30 35 40 Вміст консервантів у композиції варіює від 0,1 % мас. до 5 % мас., краще, від 0,1 % мас. до 1 % мас., по відношенню до загальної маси композиції. Композиція може також містити протимікробні агенти, такі як консерванти або протигрибкові речовини, вибрані з придатних спиртів, здатних містити один чи множину ароматичних замісників, наприклад, феноксіетанолів, таких як 2-феноксіетанол, 2-пропанол, бензиловий спирт, 2-гідроксибіфеніл, парабенів, таких як метилпарабен, етилпарабен, пропілпарабен, бутилпарабен, ізобутилпарабен, метилпарабен натрію, етилпарабен натрію, пропілпарабен натрію, ізобутилпарабен натрію, бутилпарабен натрію або ізобутилпарабен натрію, імідазолідинілсечовини, діазолідинілсечовини, гідроксиметилгліцинат натрію, галогенованих похідних, таких як йодпропінілбутилкарбамат, 2-бром-2-нітропропан-1,3-діол, 2,4,4’-трихлор-2’гідроксидифеніловий ефір (триклозан), 3,4,4’-трихлоркарбанілід (триклокарбан), хлорбутанол, 2,4-дихлорбензиловий спирт, N-(4-хлорфеніл-N’-(3,4-дихлорфенілсечовина, 1,2-дибром-2,4диціанобутан, хлорксиленол, кетоконазол, оксиконазол, бутоконазол, клотримазол, еконазол, енілконазол, фентиконазол, міконазол, сульконазол, тіоконазол, флуконазол, ітраконазол, терконазол, активних речовин, що містять один чи множину катіонів азоту, таких як хлорид цетилтриметиламонію, хлорид цетилпіридинію, хлорид бензетонію, хлорид діізобутилетоксіетилдиметилбензиламонію, хлорид діізобутилфеноксіетоксіетилдиметилбензиламонію, хлорид, бромід чи сахаринат N-алкіл-N,Nдиметилбензиламонію, хлорид триметиламонію, хлоргідроксилацетат натрію-алюмінію, хлорид трицетилметиламонію, діаміноалкіламід, органічних кислот та їх солей, таких як лимонна кислота, ненасичених протимікробних агентів, таких як фарнезол, тербінафін або нафтифін, гетероциклічних ароматичних агентів, таких як біфоназол, клоконазол, ізоконазол та будь-яких інших протимікробних чи протигрибкових агентів, відомих фахівцям у даній області техніки; та їх сумішей. - Загусники: Вміст загусників у композиції становить від 0,1 % мас. до 20 % мас., краще, від 0,1 % мас. до 10 % мас., по відношенню до загальної маси композиції. Композиція може також містити загусні агенти або агенти модифікації реології, такі як, наприклад, гідрофобно модифіковані етоксиловані неіонні уретани, загусні полікарбонові кислоти, такі як співполімер акрилатів/стеарет-20-метакрилату, карбомери, співполімери акрилату та поперечно-зшитий полімер акрилатів/C10-C30-алкілакрилату; природні камеді та глини, модифіковані глини, такі як бентони, металеві солі жирних кислот, такі як стеарати алюмінію, і гідрофобний діоксид кремнію; та їх суміші. - Регулятори pH: Композиція може також містити кислоти та основи для регуляції діапазону pH зазначеної композиції. Основи можуть бути неорганічними основами (гідроксид натрію, гідроксид калію, гідроксид амонію) або органічними основами, такими як моно-, ді- або триетаноламін, амінометилпропандіол, N-метилглюкамін, основні амінокислоти, такі як аргінін і лізин; та їх суміші. Композиція може також містити один чи множину інших інгредієнтів, таких як буфери для підтримання pH, вітаміни, ароматизатори та будь-які інші застосовні сполуки, добре відомі фахівцям у даній області техніки. Наступні необмежуючі приклади наведені для ілюстрації даного винаходу. Приклад: Композиція для шкіри Інгредієнти (назва відповідно до Міжнародної номенклатури косметичних інгредієнтів, INCI) Вода Гліцерин Феноксіетанол Na2ЕДТА Поліакрилат-13 і поліізобутен і полісорбат 20 і вода Гліцерилстеарат і стеарат ПЕГ-100 Цетиловий спирт Циклопентасилоксан Гліцерилтри-2-етилгексаноат Дикаприлкарбонат 2,3-Дигідроксипропілдодеканоат Хлорфенезин Поліметилакрилат Ароматизатор 6 Процентний вміст у достатній кількості (q.s.), до 100% 3 0,35 0,1 1 4 1 5 3 2 2 0,27 2 0,1 UA 110332 C2 Приклад 2: Композиція для волосся 2,3-Дигідроксипропілдодеканоат Лаурилефірсульфат натрію Лаурилбетаїн Алкілефірсульфат магнію-натрію Гліцерилолеат ПЕГ-18/кокоат Полікватерній 22 1% 9% 2% 1% 1% 0,5% у достатній кількості (q.s.), для корекції в'язкості у достатній кількості (q.s.), для корекції pH у достатній кількості (q.s.), до 100 г NaCl Лимонна кислота Вода Приклад 3: Композиція для волосся 2,3-Дигідроксипропілдодеканоат Лаурилефірсульфат натрію Хлорид цетримонію Твін 20 Na2ЕДТА Загусник 0,5% 9% 0,3% 5% 0,2% 4% у достатній кількості (q.s.), для корекції в'язкості у достатній кількості (q.s.), для корекції pH у достатній кількості (q.s.), до 100 г NaCl Лимонна кислота Вода 5 10 15 ФОРМУЛА ВИНАХОДУ 1. Застосування 2,3-дигідроксипропілдодеканоату для лікування себореї. 2. Застосування за п. 1, яке відрізняється тим, що себорея є себореєю шкіри. 3. Застосування за п. 1, яке відрізняється тим, що себорея є себореєю шкіри голови. 4. Застосування за п. 3 для уповільнення випадання волосся. 5. Протисеборейна косметична композиція, що містить від 0,01 до 20 % мас., краще, від 0,5 до 10 % мас., ще краще, від 1 до 5 % мас., 2,3-дигідроксипропілдодеканоату відносно до загальної маси композиції та косметично прийнятний носій, де 2,3-дигідроксипропілдодеканоату є єдиним протисеборейним активним інгредієнтом. 6. Спосіб косметичного лікування себореї, який включає нанесення на шкіру або шкіру голови косметичної композиції, охарактеризованої в п. 5. 7 UA 110332 C2 Комп’ютерна верстка Л. Бурлак Державна служба інтелектуальної власності України, вул. Василя Липківського, 45, м. Київ, МСП, 03680, Україна ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, вул. Глазунова, 1, м. Київ – 42, 01601 8

Додаткова інформація

Назва патенту англійською

Use of 2,3-dihydroxypropyl dodecanoate for treating seborrhea

Автори англійською

Dechelette, Corinne, Redoules, Daniel

Автори російською

Дешелетт Коринн, Редуль Даниель

МПК / Мітки

МПК: A61P 17/08, A61Q 5/00, A61Q 19/00, A61K 8/37

Мітки: себореї, застосування, лікування, 2,3-дигідроксипропілдодеканоату

Код посилання

<a href="http://uapatents.com/10-110332-zastosuvannya-23-digidroksipropildodekanoatu-dlya-likuvannya-sebore.html" target="_blank" rel="follow" title="База патентів України">Застосування 2,3-дигідроксипропілдодеканоату для лікування себореї</a>

Подібні патенти